Källarveckorna

12 november 09:
Jaha, här sitter jag som nybliven inforist borta i nördhörnan med inforiet och styrelsen. Som de flesta vet har jag ju varit en inbiten dekorist fram till nu. Nu har jag tagit det stora steget och blivit en inforist! Lite annorlunda från dekoren, men dock mycket trevligt! Nu är det sista kvällen här i källarsalen. Det var varit två riktigt trevliga veckor, men fort har de gått! I källarsalen pågår flitigt arbete på många håll, bl.a. fixar dekoren det sista vid sina fina kulisser, sminket övar inne i sminkhytten och syet syr för fullt ute i hallen. I Inforiet har vi precis blivit klara med programmet och ägnar tiden till att blogga, gå runt och fota och dela ut t-shirts och finfina hoodies. Andra som har det lite lugnare passar på att spela Jungle Speed, Jungle Mig, Twister och att klättra sig uppåt i bordshockeyturneringen.

 

Under kvällarna har vi också kunnat roa oss med viets roliga lekar. Häromdagen tävlade jag och Samuel i att bygga legofigurer, den ena skulle beskriva en figur och den andra bygga ihop en likadan figur rätt. Mest underhållande var väl munkätarleken, där alla skulle äta upp varsin munk som hängde på ett snöre, utan att använda händerna och utan att slicka sig runt munnen! Många imponerande tekniker där! En rolig lek var också ballongleken där 3 pers i varje lag skulle blåsa upp varsin ballong i taget, tills den gick sönder. Har nog aldrig förut sett den extrema ansiktsfärgen som vissa fick!

 

Vi har också fått se en massa roliga utskottspresentationer; styrelsen berättade för oss vad de gör en vanlig onsdag, syet hade en trendig modevisning, viet sjöng om hur roligt de hade, scenen sjöng om sig själva, bandet tog ton på både svenska och tyska, vi i info presenterade lite modeller över hur en produkt produceras, marknadsförs och säljs (Resultat: Inforiet vill knulla), dekoren berättade en gullig saga för oss som slutade med en glad gubbe, sminket dansade och tekniken hade en riktigt häftig, cool ljud- och ljusshow! Mycket underhållande alltihop!

 

I morgon är det dags att bjuda hit nära och kära för en trevlig respektivefest, på söndag bryter helvetet lös och på tisdag hoppas vi att lugnet har lagt sig igen för då är det dags för premiär och premiärfest! (Av: Emma Bengtsson, 12 nov 09)


Första källarsöndagen i bilder

Då jag (Olof) var ensam från bandet i borgen på första källarsöndagen, hade jag en hel del tid att spendera. Förutom att sitta ensam i glitterskjorta i salongerna och spela Careless Whisper, äta pizza och spela en massa spel, så tog jag endel bilder! Varsågoda!


Dagen efter Cocktailfesten... alla var inte så produktiva.


Simon plinkar lite på synthen.


Annika övar på sitt blockflöjts-solo


Info från ordförande Sofie och vieriboss Lars


Rasmus är lurig som vanligt.


Biljettansvarig Magnus skrattar generat när hans sexuella läggning återigen kommer på tal.


Producent Isabelle och Info-Bella hänger i 'data'-hörnan


Nu börjar spelandet! Looping Louie är först ut.


Jag tittar på med stor gläjde (skadeglädje) (foto: Tove)


Nästa spel: Bausack - bygg torn av konstiga bitar. (foto: Tove)


Dekorchef Emilia inventerar och hittar nån form av lakan och en yxa (?).


Dekoren blev ovanligt fin. (foto: Tove)


Lina sminkar Lars till kvinna (igen)


Mer sminkande.


Elinor har roligt med peruklådan.


Tävling mellan utskotten. (foto: Tove)


Staffan är på studiebesök i spexet och bjuder på roliga spel (som han själv är bäst på).


Jenny och Staffan jobbar på en modell av turning torso


En utmattad, ev. drogad men till synes belåten Jennie.


Amanda visar stolt upp sin egenhändigt byggda trädgårdstomte.

Det var allt för den här gången! Vi ses i källaren, men glöm för allt i världen inte att komma upp och hänga med bandet på 5e våningen!

/Olof

SPARTACUS!

Första källarsöndagen är här och källaren sjuder av aktivitet! Bandet (Olof) spelar spel, scenen får massage och dekoren surfar på nätet- precis som det ska vara alltså ;)!

Höstens spex heter Spartacus och jag får erkänna- jag är pinsamt dåligt påläst på manuset, men vi kommer med all säkerhet att få uppleva äventyr, kärlek och män i togor...

Och här sitter jag, i info-/nördhörnan och sponsorfiskar. Är mycket nöjd med att ha hittat en sida med Ideons alla 300 stycken företag så någon (jäkla) napp bör man väl få?!

Men vad jag egentligen vill få sagt är detta; Nu är denna ljuva, underbara, men ack så korta tid här så passa på att blogga och lägg ut alla dina roliga foton på spexbloggen så att vi alla kan ta del av dem (skratta och håna ?!)! Kom till infohörnan och fråga valfri inforist om inloggsuppgifter och bloggen är DIN!

RSS 2.0