Bakom ridån

Har du små små röda blåsor på ditt innanlår? Oliver på obekväma ställen? Ser du japanska indianer eller flygande köttbullar överallt? Dessa är tydliga symptom på spexabstinens! För att lätta denna något kommer några backstagebilder här som spexsurrogat.

Ps. Jag såg fotoboken från sommarspexet som var grymt snygg och säkerligen ett minne för livet! Hade du också velat ha en? Om det finns många som är intresserade av en liknande bok från vårens spex så tycker jag att det hade varit grymt skoj att sätta samman en sådan med våra roligaste och bästa bilder och texter!

Lämna en kommentar här eller skriv till [email protected] om du skulle vara sugen på en bok om vi gör en, om du vill vara med och hjälpa till eller har bilder som är extra spexiga! Eventuellt pris är något oklart innan vi bestämt något tryckställe och vet hur många som är intresserade, men omkring 150-200 kr bör det landa på.

//Info-Axel


Det är inte alltid ett hundliv i sminket


Lika många regler som deltagare


Legitimerad knivakupunktör?


Har Freddy sett Fantomen på AF, hittat ett kuvert med osålda biljetter eller sett Stam iklädd enbart läderväst?


Masochist-Micke sprider glädje i Dekoren


Skräckfilmsnatten, och därmed fluffiga frisyrer, nalkas


En stunds kontemplation vid Junglespeedbordet?


Transformationen till porno-polack är snart komplett


Konst!


Programbladet har precis som alla bra serietidningar funnit sin plats som dasslektyr. Ett hedrande omdöme tycker jag!


Olof instruerar i den officiella japanska indian-hälsningen


Ett helt gäng värstingar


Ännu en skräckfilmsentusiast?


Vad är det Dekoren jämför storlek på?




Strippstångsmontage av högsta klass


Bara bara innanlår


Tore uppvisar tydliga tecken på begynnande spexabstinens


Köttbullskometkrossning!


Nuuuuuuu.....


Vilda armkrokningar


En publik som precis blivit mycket gladare

Spexabstinens

Synen i spegeln, efter att runt 13:45 idag hasat mig in i badrummet, fick även en inbiten spegelfetichist som mig att rygga tillbaka. Rödsprängda ögon med tillhörande påsar och en hy värdig en Star Trek-karaktär, utsmetad maskara och fetsminksrester i skäggstubben. Det råder inga tvivel om vad man haft för sig de senaste veckorna, spexet sätter sina spår.
Men den här gången känns det som om spexabstinensen kommer att märkas av ovanligt mycket, och då menar jag inte bara i form av smärtsamt färgranna innanlår. För vilken otrolig spexperiod vi haft! Vilket otroligt härligt gäng! Eller som Conny (eller var det Ronny?), alias Annika M, sammanfattar det: "Fantastiskt! Vilken succé det blev!".
I egenskap av att mest bara vara gammal och dryg, vill jag tacka för detta spex! Fantomen på AF är nog det roligaste spexet jag deltagit i, och föreställningsveckan var extremt väl genomförd.

Vi har på sätt och vis gått in i en ny era efter vårt tioårsjubileum förra året, och med de två senaste spexen, Ivanhoe och inte minst Fantomen på AF, har vi satt standarden. Och vi har satt den högt!
Jag hoppas verkligen att alla ni som deltog i detta spex kommer att komma tillbaka till hösten, så att Var Glad kan fortsätta att leverera Lunds förnämsta spexupplevelse!

Spexperioden må vara över, men spexet slutar aldrig!
Vi ses på avslutningsfesten!

/Johannes alias Cilla

Genrep!

Vilket fantastiskt genrep det varit! Sanslöst bra framföranden inför stolsrader fulla av hänförd spexpublik. Inte så konstigt att alla föreställningar nu är utsålda! Ett urval av bilder från föreställningen kommer här.

Ps. En kollektiv minneslucka verkar ha utbrett sig för ingen kan dra sig till minnes vad fan det var som hände i fredags... Stöd för minnet i form av piffiga bilder eftersöks alltså! Kom och snacka med info i nördhörnan om du har några bilder eller videos som du vill dela med dig av!

Och missa för bövulen inte programmet som kommer imorgon! Det kommer bli stort.

/Info-Axel

En trygg famn är aldrig långt borta


Pappas inte så fina flicka?









































Helvetessöndagen...

Så var det äntligen dags för den fruktade Helvetessöndagen! Kommer allt falla på plats? Kommer dekoren torka? Kommer kläderna hålla? Kommer bandet hålla sig nyktra? Frågorna många, svaren får ni i nästa vecka!

Alex övervakar sminkarbetet 

Magnus njuter av sin favoritdag





Uncle Skantz commands you to buy tickets!


JungleSpeed distraherar mest av allt


Utmattning råder


Johan verkar ha tappat bort något


Hemlighetsmakeri inför premiärfesten




Gruppfoton!

Med risk för skolfotokänsla så kommer här alla utskottens foto!

Viet


Tekniken


Info


Bandet, (och en synnerligen entusiastisk linslus)


Bandet, (och en synnerligen exhibitionistisk linslus)


Kavalkadgruppen (typ scenen)


Sexet på sexutflykt


Sminket


Styrelsen (och en gald)


Syet!


Dekoren

Blandade källarmysfoton!

För att mildra abstinensen efter mysiga källare kommer här lite försenade foton! Har ni egna foton eller videos från spexet  så tveka inte att lägga upp dom! Snacka med info för att få inloggningsuppgifter.

Styrelsen i extas vid tröjsläppet.


Tampongciderhäv!


En sanslös massa spexare på en och samma stol... övning inför basturekord?


Alias hade kunnat tyckas vara ett fredfullt spel, men Kim verkar ha starka känslor ändå


Insidan av köttbullskometer är tydigen fyllda med tapetklister och dekorister!


Johan njuter av scenkontakt


Sista kända bilden på biljettansvarig... Vittnen säger sig ha sett en rödhårig blek man och en mer välfärgad man med förkärlek för ananasdrinkar i Bahamas


Dekorens chefer är enligt bildbevis mycket uppblåsta

Källarhäng

Ibland är det skönt att släppa instrumenten, ta hissen ner till källaren och bara hänga, och leka såklart. Här är lite bilder från förra veckans källarhäng!
/Olof




































Smokingfesten

Kommer ni ihåg årets smokingfest? Det gör ni förhoppningsvis, men här kommer iaf lite bilder som friskar upp minnet!
/Olof






























Lite bandbilder

Band-aid Olof här!
Detta inlägg är till er som inte varit så flitiga på att besöka vårt härliga band uppe på femte våningen; här får ni nu en liten provsmak på hur mysigt vi har det!



Regissör Lisa och Astrid på besök.


Lovisas första besök uppe hos bandet, och som ni ser har hon direkt snott åt sig pianistplatsen och gjort Micke till notställ. Johannes, Jennie och Maria sjunger "Pappas flicka".


Bandmys.


Och till sist en bild på när Malin spöar Daniel i hockey. Hurra!

Kontaktannons

Gammal spexare behöver nya vänner!
Som medlem av den eminenta gruppen människor som utgör GONKarna i Var GladSpexarna kan jag nog titulera mig gammal spexare även om jag endast har 4 terminer i ryggen. Utöver detta fantastiska karaktärsdrag är jag en uthållig man i mina snart bästa år. Lever på en inkomst under existensminimum och äter lagom blandad kost (blandade sorters pasta). Gillar korta promenader till Willys och intensiva dryckeslekar med Norrlands Guld pajasöl i potten.

Hur som haver behöver jag nya vänner. Efter en kort marknadsundersökning i min telefonbok har det framkommit att en alarmerande övervägande del är spexare. Att de två andra delarna i min telefonbok utgörs av läkarstuderande eller folk som inte bor i Sverige längre gör inte saken bättre.

Ett socialt liv som inte innefattar lätt psykos, tung berusning eller båda simultant är omöjligt. För att rädda mig från ett liv i misär undanstoppad någonstans på AF-borgen så sträcker jag nu ut en hand. Hjälp en medperson i nöd. Hör av dig idag!

Utöver detta kan meddelas från ett spexs baksida att jag sitter i en pöl av vin, runt mig spelas avvikande 80-talsmusik som inte ens ansågs OK på 80-talet och oroväckande många personer runt mig skrattar. Hade jag inte haft lite fundamentala system i huvudet kvar hade jag trott att jag var på valfri medelhavsö som blivit en del av det turistintagna svenska kolonialväldet.

Nu ska jag åter igen dra mig tillbaka mot skuggan av scengardinen för att längta efter ett normalt liv fyllt av tystnad och Rapport.

Tisdag!

Jäklar i min lilla låda vad tiden går fort, det är redan spexvecka 2!!! Programmen är klara, dekoren lider av en porr-överdos och styrelsen blir aldrig klar med sin presentation (kan det bero på att de inte vet vad de gör?)! Vi kan med gäljde meddela att vår snygga Fantomenskylt är på plats uppe i AF-borgen där den smyckas av fler lampor än ett amerikanskt varuhus i juletider (typ). Från spexets sekreterade hörde vi nyss "jag ska bara lägg det på min crack så jag kan pulla upp dom". Kort sagt- vi ha det bra!
Men nu är det dags att sluta, inforiet ska rulla ut sin lilla filt, duka fram sina kex och dricka en jäkla massa vin!


Citat

Var och besökte utskottet som håller oss mätta och glada idag. De har en fin citat-lista där inne i köket, tänkte att den skulle göra sig här med! Helt ocensurerad såklart.

"Vi har utsmartat dem" - Affischering av pizzerian efter biljettsläppet.

"Var inte den här vegetarianisk?" "Vegetansk" - Samuel håller koll på vilka pizzor som är vegitariska uder källarveckornas första söndag.

"Vi har sexutflykt!" - Vevvsan & sexet

"Oj, det vibrerade i mig" - Anna i sexet

"Dra ner byxorna och visa hur hård du är!" - Johannes till Samuel efter Tyska innanlårsorkestern.

"Vill ni ha lite mer glidmedel?" - Sanna om vatten på golvet.

"Allså lördag är den dagen mellan fredag och söndag." - Sulan (Sofie) förklarar för Magnus vilken dag vi inte är i källaren.
 
"Jag fick över alla oliver och spillde bara en!" - "Alltså, vi har en policy i det här köket - ta dina saker och..."

"Jockums specialitet är att tänja ut trånga hål" - Helana i Viet.

"Samtidigt som jag böjde mig ner drog Micke upp sin grej och slog mig i pannan" - Amanda i dekoren

Till lång med skägg: "Du kan kalla mig för pytte, jag jobbar på den här satsen, jag är väldigt fascinerad av trekanter." - Ylva, sekreterare

"Isabell kan du slicka mig?" - Emma i dekoren

"Nu ska jag inte störa dig"
"Jag är inte störd..." - Dekoren Micke och Scen Rasmus

"Aaaaaaahhhhhhhhhhh" - Sara i vieriet skriker väldigt högt, när hon sitter på toaletten i bara trosor och BH och regissör Lisa öppnar dörren på vidgavel, så Johan Stam med flera kan se.

och fler lär det bli!

Vad fan hände igår?!?

Ojojoj, igår var det temafest och jag kan inte beskriva hur skönt det kändes att gå på en fest  där man slapp försöka se snygg ut ;)! Särsklit då temat för festen/kvällen var "vad fan hände igår" med diverse olika tolkningar, såsom "vad fan hände igår-på antiken/medeltiden/ridskolan" etc etc! Det blev en spännande kväll i storbystade vikingar, senila pensionärer och ridskolenördars sällskap!

Ibland består festens höjdpunkt i att rita klömärken och blåtiror på sig själv!

Inforiet hade temat "vad fan hände igår- på Grease-tiden"... Och med "grease" hade de lyckts knåpa ihop en historia om grisfest, grekland, sololja och en massa annat oljigt mög...

Man funderar ju på om det är värt att sitta i styrelsen när man tvingas ställa upp i gladiatorspel så fort det vankas temafest...?

Tack gode gud för att jag inte behövde uppsöka herrtoan!

Farfar dekorist hade visst tappat löständerna i starkdrickan!

Man blir ju löjligt bortskämd med alla fina uppträdande som Var Glads kavalkadgruppen bjuder på! 

Håriga ben

Viet bjöd på mycket bar hud idag, och en hel del håriga ben till på köpet.

En spänd publik

En minst lika spänd Malin, med en desto bestämdare Emilia

Det var inte alltid så lätt att hitta rätt









Galdaste spexet i AF:s historia

Idag träffade jag info-Axel med en cykel utan sadel. Då tänkte jag: vi måste cykla TANDEM! 

Förra året ställde Var Gladspexarna upp, som första spexet någonsin, i tandemstafetten mellan Göteborg och Lund. Det blev en veritabel cykelsuccé som förgylldes av gratis dessertvin och vår alldeles egen Gald! Nu är det snart dags igen, och därför är det hög tid att smörja cykelkedjan och öva på koreografin inför discot på IKEA-parkeringen i Kållered. 

Vill du vara med i den galdaste tandemkommittén? Vi behöver spexare med smorda munläder som kan locka sponsorer och cyklister till Stora Bergshackan, matlagare, sminköser, reparatörer, banderollsexperter och megafonsutropare. Om du är den vi söker - kom på upptaktsmöte i källarsalen på tisdag nästa vecka kl. 17.00! Mer information kommer inom kort.

Nu kurrar magen och jag är full av förväntan på vad som kommer finnas i sexet grytor, för att inte tala om vem som kommer bli min bordsherre för kvällen... Kan det vara Simon, eller Lars? Eftersom syet super ikväll tänkte jag hänga med mina skyddslingar, innan det bär av till spexets hetaste ställe: bastun. Vi ses där!

Er alldeles egen tandemgeneral,
Linnea

Dags att döda...

And so the forth day begins... Jag är särsklit glad idag, för idag börjar Killer!!!

Förra terminerna har jag faktiskt lyckats vara med ganska länge, detta kanske ni tror beror på skicklighet, men där har ni FEL! Det är nämligen så att de personer jag fått i uppdrag att döda visat sig vara mer än lovligt svårfångade. Jag lyckades t.ex fånga Sofie Fredenholm i en hiss en gång, men stark som hon är lyckades hon smita undan! En annan person försökte jag dra in i skrubben på herrtoan (alkoholdjävulen hade visst satt sin klor i mig...), men han slapp också undan! Följdaktligen har dessa personer undvikit mig under resterande spexperiod- inte lyckat...
Därför ska jag denna gång vara snabb som en väloljad syet-symaskin, slug som en gammal spexräv och smidig som en mungo och vinna denna förbannade Killertävlingen!

/Izabella i info/nördhörnan


Äggroulette

Spänd förväntan

Första källarsöndan!

Så var första källarsöndan avklarad efter mycket slit, många upptåg, kanelkryddad dramatik och framförallt kroppskontakt!




Var GladSpexarna intar bloggosfären

Välkommen till Var GladSpexarnas senaste tillskott till världen, den officiella spexbloggen! Här kommer spännande uppdateringar, insidertips och snaskiga hemlisar om spexet först.

Känner du att du kanske vill dela med dig av anekdoter, skvaller eller bara göra dig hörd så ska du genast ta kontakt med Inforiet!

Puss och kram, Info.

RSS 2.0